به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین حسینی جلالی، در این همایش، با اشاره به جایگاه قلم فرسایی در اسلام، اظهار کرد: قسم خوردن خداوند به قلم در سوره قلم، نشان از احترام و عظمت قلم و قلم فرسایی در اسلام و قرآن دارد.
وی افزود: ائمه هدی(علیهم السلام) احادیث بسیاری در اجر کتابت و قلم زدن بیان کردند و خود نیز در این عرصه فعال بودند و زیاراتی مانند دعای عرفه و کمیل که از این بزرگواران به ما رسیده است، بخشی از این آثار علمی به یادماندنی به شمار می رود.
این محقق حوزه، با بیان این که در منابع علمی ما نوشتن علم، همراه با نشر آن درآمیخته شده است و از نشر علم به ارث تعبیر شده است، اذعان نمود: در زمان ائمه(علیهم السلام) چهارصد کتاب نوشته شده است که در بین علمای شیعه تعبیر به "اصول اربعه مأه" می شود و این رویه باید مورد الگوی ما که داعیه داران احیای دین و پرچم اهل بیت(علیهم السلام) هستیم، قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی جلالی با بیان این که قول، فعل، تقریر و اراده امام معصوم(ع) برای شیعیان حجت است، اضافه نمود: هر عالمی وظیفه نشر دین در جامعه را نیز دارد، چرا که بقاء هر جامعه ای مستلزم بقاء و زنده نگه داشتن فرهنگ و تمدن آن است.
وی با ابراز این که این وظیفه سنگین بر علمای تشیع است تا فرهنگ غنی اهل بیت(علیهم السلام) را زنده و پویا نگه دارند، خاطرنشان کرد: زنده نگه داشتن سنت علمای گذشته، مانند پژوهش، قلم فرسایی و استفاده از خط خود در تحقیقات علمی باید مورد توجه پژوهشگران قرار گیرد تا از الگوگیری این بزرگان به مراحل والای علمی دست پیدا کرد.
این پژوهشگر حوزه، در پایان، بیان کرد: فعالیت های پژوهشی مؤسسه مرکز احیای آثار، کار بزرگی است که تنها در مدت چهار سال انجام گرفت. این تلاش ها باعث افتخار و اعتلای هرچه بیشتر نام علمای حوزه در بین مردم است.